Brief gemeente Nijmegen milieuzone 2025

Oldtimer bromfiets liefhebbers in Nijmegen en omgeving zullen hem de afgelopen dagen in de bus hebben ontvangen: de brief van de gemeente Nijmegen over de milieuzones in Nijmegen.

milieuzone nijmegen Zündapp veteranen club milieuzone nijmegen Zündapp veteranen club

De ZVC heeft vanmorgen de voorzitter van de Commissie Tweewielers van de Fehac geïnformeerd; de Fehac is weer lid van de FIVA die een serieuze en krachtige lobby heeft in Straatsburg en de Fehac in Den Haag. Niet dat er van een demissionair kabinet iets te verwachten valt, maar we moeten het via de politiek spelen.
De reden dat er een milieuzone in Nijmegen komt, laat zich raden als je de huidige zetelverdeling ziet:
zetelverdeling Nijmegen 2023 Zundapp Veteranen Club

Er is genoeg te zeggen over het voor- en tegen van een dergelijke maatregel, maar laten we het er op houden dat iedere oldtimer bromfiets liefhebber, die jaarlijks slechts enkele ritjes rijdt op zijn passie en slechts een te verwaarlozen hoeveelheid CO2 uitstoot én zijn oldtimer bromfiets perfect heeft afgesteld voor zo weinig mogelijk uitstoot, hier ernstig door benadeeld wordt. We moeten allemaal aan het milieu denken, maar toch bekruipt ons het gevoel dat er bij grootverbruikers véél meer CO2 beperking is te behalen dan bij een miezerig 50cc’tje.

Verdere informatie van de gemeente Nijmegen: https://www.nijmegen.nl/over-de-gemeente/plannen/milieuzone-bromfietsen/

250.000 zware stookolie per dag cruise schip vliegtuig verbruikt 5.600 kilo brandstof per uur zundapp zuiger 50cc verbruik 1 op 40 gemiddeld

Over het doorgaan van een ZVC Bramenrit 2024 valt nog niets te zeggen. Volg de ZVC website hiervoor.

milieuzone nijmegen 2025 Zündapp veteranen club