• Brommers Kieken Steenderen 2024

Jean Davids Appingedam

Het was alweer 1993 dat ik voor het laatst bij Jean Davids was geweest, toen nog in Bodegraven aan de Dammekant. Ik herinner mij nog de grote boerderij met dozen vol Zündapp onderdelen in de gang. De schuur werd gebruikt als garage waar elk uur van de dag aan Zündapps werd gewerkt.
Jean organiseerde destijds ook een evenement van de Zündapp Veteranen Club, waar als tijdverdrijf werd gestreden hoe ver men met motorblokken kon gooien. Men spreekt er binnen de ZVC nog over.
Inmiddels zul je wat verder weg moeten rijden, want Jean zit nu in Appingedam. Via de A28 en de 4-baans N33 kom je gemakkelijk aan de Holwierderweg 16 in het Groningse Appingedam. De ruimte in het Groningse land valt je gelijk op.
Ik kwam er voor wat onderdelen voor mijn 429 en was er samen met mijn zoon die zijn ogen uit keek. Mijn zoon is helaas geen Zündapp liefhebber, je kunt niet alles hebben, maar in de kleurrijke wereld van Jean was genoeg te zien en te beleven.

25 jaar in de Zündapp wereld.

Jean tapte als eerste koffie voor ons en begon te vertellen over zowat alles wat hij al meer dan 25 jaar in de Zündapp wereld beleeft en meemaakt.
Ik kom Jean altijd tegen op beurzen en onderdelenmarkten en het eerste wat dan opvalt is dat het bij Jean voor de kraam altijd vol staat met klanten en dat er met de nodige rust en vakkundigheid onderdelen worden verhandeld. Blije mensen verlaten altijd de balie voor zijn enorme Renault bus met de even enorme aanhanger vol onderdelen.

125cc met 6 versnellingen.

Tijdens ons bezoek werden er, zoals daar in Appingedam dagelijks gebeurt, pakketjes opgehaald en weer bezorgd. Jean stond er op dat ik de inhoud van een van de bezorgde pakketjes even moest bekijken.
Om te beginnen was de grote kartonnen doos bijna niet te tillen, de postbodes zijn blij daar met Jean.. en bleken er krukassen en tandwielassen voor een 125 cc in te zitten.
 
Jean heeft voor de Zündapp 125cc uitvoering speciale 6-voudige (6 versnellingen) kerstboomassen of ook wel primaire tandwielassen laten vervaardigen. Dit nieuwtje kwam daar binnen juist op het moment dat ik bij Jean op bezoek was en we houden ons niet in om dit zo snel mogelijk te vertellen.
In dezelfde doos zaten ook nog nieuwe krukassen voor de Zundapp motorblokken type 316/317.
 
Wil je informatie over deze 6 versnellingsassen voor een 125cc en de krukassen voor de 316/317, bel dan even met Jean Davids op nummer 06-40101494.

Grote schuur.

De grote schuur, achter op het terrein bij Jean, staat vol met Zündapp frames en onderdelen. Motoren en bromfietsen staan in gelijke aantallen naast elkaar. In het voorportaal is de sleutelruimte waar Jean de Zündapps van klanten verzorgt en het achtergedeelte is bestemd voor onderdelen en nieuwe artikelen.
Voor mijn 429 onderdelen wilde Jean mij graag enkele items laten zien, dus ik moest met mijn hoogtevrees een smal laddertje op naar de zolder.
Affijn; uiteindelijk had ik waar ik voor kwam en moest opnieuw datzelfde laddertje weer naar beneden. Alles is goed gekomen.

Na enkele uurtjes vond mijn zoon dat het lang genoeg had geduurd en hartelijk zwaaiend door Jean en Willy gingen wij weer op huis aan.

Jean en Willy dank voor alle gastvrijheid in Appingedam.

Bericht van Jean 11 mei 2022: 
Aanbieding 4 x 500ml Triboron smering voor 2-takt van € 148,50 voor € 78,50 inclusief verzending.