Brommers Kieken Steenderen 2023

In de Remigiuskerk van Steenderen zal op 12 en 13 augustus voor de achtste keer de bromfietstentoonstelling ‘Brommers kieken in de Karke’ worden ingericht. Ditmaal zal de expositie geheel gewijd zijn aan de verzamelaar en zijn verhaal.
Bij de tienduizenden bromfietsliefhebbers die ons land rijk is zijn er velen die meerdere exemplaren of zelfs een hele verzameling oude bromfietsen bezitten. Een verzameling met een breed scala en met aandacht voor Gelders en Nederlands fabrikaat is dan het mooist. En die is in Steenderen te zien.

Verzamelaar Bennie ten Brincke
In de dagen dat de opkomst van de auto in volle gang is, maar de jeugd volop de bromfiets omarmt neemt Bennie ten Brincke de tweewielerzaak van Nijhuis in Borculo over waar hij werkzaam is. Zijn grote voorliefde voor antieke motorfietsen en voor bromfietsen zorgt er voor dat hij in de loop van de jaren een unieke collectie weet op te bouwen. Zodoende zijn er in Steenderen naast bromfietsen ook enkele motorfietsen te bewonderen.

brommers kieken steenderen 2023

Rondje om de kerk voor klassieke bromfietsen door Zundapp Veteranen Club
Eigenaren van een klassieke bromfiets kunnen zich zaterdag 12 augustus vanaf 10.00 uur inschrijven voor een (individuele) toerrit door de fraaie Achterhoek. Inschrijvers ontvangen, naast entree voor de tentoonstelling, een leuk herinneringsvaantje. De rit door de Achterhoek heeft een lengte van 100 km. Voor de inwendige mens is er een tussenstop gepland.
De route is geheel duidelijk uitgepijld met witte bordjes met een pijltje, rondje en vierkantje. U kunt dus op eigen tempo rijden.

Openingstijden
De tentoonstelling is geopend zaterdag 12 aug. van 10.00 tot 17.00 u. en op zondag 13 aug. van 12.00 (niet eerder) tot 17.00 u. Entree € 5,00 p.p. incl. 1x koffie/thee. Kinderen onder 1 m gratis.
Adres: Remigiuskerk, Dorpsstraat 20, 7221BP Steenderen

—————-

Voor meer informatie over ‘Brommers kieken in de karke’ kunt u contact opnemen met
Jan Bijvank 06-29585779 of mail naar info@sogksteenderen.nl
Informatie over de toerrit: mail naar info@zundappveteranenclub.nl

OPENING TENTOONSTELLING:
zaterdag 12 augustus om 10.00 door Bromfietsdominee Roelie Reiling
ZATERDAG TOERRIT ORG.: ZUNDAPP VETERANEN CLUB
Inschrijving: zaterdag 12 augustus in de kerk 10.00 – 12.00 u.
Vrije Start vanaf: 11.00 marktplein Steenderen
Incl. entree tentoonstelling, lunchstop en herinneringsvaantje € 8,- p.p.

VOORINSCHRIJVING UITSLUITEND VOOR LEDEN VAN DE ZVC: 

    Iedereen rijdt voor eigen risico en houdt zich de geldende verkeersvoorschriften en regels. Het bestuur van de ZVC en de Brommers Kieken 2024 organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ontstaan tijdens de rit.