MAG actie Te Luid Geluid Is Uit

Op de website van de NEFOM (Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen) wordt gemeld dat de “geluidsterreur” van de motorfietsen dit seizoen weer begonnen is. Op hun website  wordt regelmatig melding gemaakt van motorherrie langs de Nederlandse dijken en binnenwegen. De NEFOM heeft nu een sterke lobby georganiseerd naar de politiek om wegen af te sluiten of om wettelijk de geluidsproductie van motoren omlaag te krijgen.Te Luid Geluid Is Uit

Gisterenavond 12 mei 2021 hield de Fehac de jaarlijkse online ALV en hier kwam dit onderwerp aan de orde. De Zündapp Veteranen Club is lid van de Fehac en was online aanwezig tijdens de ALV.

De voorzitter van de Commissie Tweewielers van de Fehac, Eric Verbeek, informeerde ons over een tegenoffensief van de MAG, Motorrijders Actie Groep.
De MAG wil via de actie: “TE LUID GELUID IS UIT” motorrijders beter informeren en bewust maken over de hinder die sommige, vooral zwaardere, motoren veroorzaken. Vaak blijkt de dB killer verwijderd te zijn. De Fehac sluit zich aan bij deze actie.
Helemaal ongelijk hebben de bewoners langs dijken en binnenwegen niet. Wij leven met bijna 18 miljoen mensen op een heel klein stukje wereld.
Er vliegen vliegtuigen, er rijden treinen en auto’s, er wordt gemaaid en geklust, er wordt van de zon genoten en gerust. En er wordt motorgereden. Dat moet wel kunnen.
Voorwaarde is wel dat we daarbij rekening met elkaar houden.

Als we ook in de toekomst willen blijven genieten van bromfiets- en motorrijden, dan is het handig om het anders te gaan doen. Aan die 20% minderheid die voor 80% van de overlast zorgt het verzoek om meer rekening met de ander te gaan houden door de dB-killer weer terug in de demper te stoppen. Wij hebben het dan niet over onze borrelglas uitlaatjes die we in de winkel aanschaffen.

    • Omdat niet asociaal, maar sociaal rijden de norm moet zijn.
    • Omdat het niet meer “Loud Pipes saves Lives” is, maar “Te Luid Geluid is Uit.” Anders is het slechts een kwestie van tijd tot overheden mooie wegen voor motoren en bromfietsen gaan afsluiten.

Ook in de ons omliggende landen is dit onderwerp aan de orde.

bronnen:
https://www.fehac.nl/geluidsoverlast-beperken-in-stiltegebieden/
https://www.motorrijdersactiegroep.nl/cms/
https://www.nefom.nl/uncategorized/motorterreur-weer-begonnen/
https://motorfreaks.nl/home