Zündapp museum Zoller-Hof Sigmaringen 2023

Zundapp Museum Marstall gebouw Sigmaringen

Zündapp Museum Marstall gebouw Sigmaringen juli 2023

Al veel Zündapp liefhebbers weten de weg te vinden naar het Zündapp museum van Brouwerij Zoller-Hof in Sigmaringen. Vooral tijdens de Zündapp 100 activiteiten in 2017 werd het museum aan de Leopoldstraße 40 naast de brouwerij goed bezocht.
De laatste maanden was het museum gesloten en werd er met man en macht gewerkt aan de grote verhuizing naar een spectaculair, groter en sfeervoller onderkomen midden in het pittoreske centrum van Sigmaringen. Het statige gebouw van het nieuwe museum onderkomen wordt ook wel “Marstall Gebäude” genoemd en is rond 1876 gebouwd.
Het zogenaamde Marstall-gebouw bevindt zich ten zuidwesten van het kasteel op de helling van de kasteelheuvel.
Zündapp Museum Mattes/Zoller-Hof is per 1 juli 2023 gevestigd boven de Brouwerij in dit Marstall Gebäude”” aan de Fürst-Wilhelm-Straße 5-7, 72488 Sigmaringen, Duitsland.
Zoals op de foto’s is te zien, wordt het een indrukwekkend onderkomen, pal onder het Slot Sigmaringen. Slot Sigmaringen is een voormalig keurvorstelijk residentieslot en administratieve zetel van de vorsten van Hohenzollern-Sigmaringen.

Zundapp Museum Marstall gebouw Sigmaringen

Zundapp Museum Marstall gebouw Sigmaringen met Slot op de achtergrond.

Misschien wel een tip om naar het Zündapp museum te gaan met de Zündapp om het nieuwe onderkomen te bekijken. Een officieel nieuwsbericht van het museum:
Liebe Zündapp-Freunde, das Zündappmuseum befindet sich in der Umzugsphase an seinen neuen Standort in der Fürst-Wilhelm-Str. in Sigmaringen ( direkt über dem Brauwerk Sigmaringen im Marstallgebäude)
Der voraussichtliche Eröffnungstermin ist auf den 1. Juli 2023 gelegt.

Dus nog even geduld; vanaf 1 juli kun je je Zündapp of iedere andere oldtimer/motor starten voor een prachtige rit naar Sigmaringen centrum.

Meer weten over Zoller-Hof bier? Dan even naar: https://www.zoller-hof.nl/
of naar de Duitse Zoller-Hof museum website: https://zuendappmuseum.de/

Zoller-Hof Sigmaringen

Zoller-Hof Sigmaringen