ZVC beurs Wijchen 6 november 2022

De beurs in Wijchen.

De weersvoorspellingen waren niet mals; er kwamen enkele afzeggingen van handelaren die buiten stonden, maar vanmorgen vroeg scheen het zonnetje boven Wijchen. Toen wij er naar toe reden, kwam de opkomende zon door de wolken in een prachtige rode gloed. Affijn, u begrijpt het al, het weer was fantastisch voor de ZVC onderdelenbeurs van Fred van den Berg in Wijchen.
Al om 8 uur dromden er veel Zündapp liefhebbers rond de aanwezige kramen die buiten stonden. Om 10 uur gingen de deuren open van Zaal Verploegen en kon iedereen naar binnen. Liefhebbers kwamen uit het gehele land; de verst komende, en moet dus ook een échte Zündapp liefhebber zijn, kwam uit het schone Bellingwolde.

Wij kregen een melding dat na een bepaald moment enkele zinloze verhitte discussies bij de toegang plaatsvonden, mogelijk dat enkele bezoekers óf geen gaatje in hun pasje wilden hebben óf dat deze bezoekers geen pasje bij zich hadden. Heb je problemen met het knippen van een gaatje in je ZVC-pasje, meld het dan bij ons via info@zundappveteranenclub.nl.
Voor de rest zijn de toegangsregels heel duidelijk en al lang te lezen op ZVC website en Facebook. Fred en zijn team zijn vrijwilligers die ook knoerthard werken om de beurs in Wijchen voor iedereen leuk te houden.

Het bezoekersaantal was ongeveer gelijk als aan voorgaande jaren en “Wijchen” is altijd handig om de contacten weer aan te halen. Via FB, WhatsApp etc heeft iedereen wel contact met elkaar, maar elkaar eens even goed zien is een onmisbare schakel om honderduit over Zündapp te beppen.
Een aparte vermelding gaat over de slechte RDW ervaringen die ons lid Ronald Zaal overkwam bij het keuren van zijn Zündapp 517. Ronald heeft veel kennis en jarenlange ervaring van een kentekenkeuring bij auto’s en bromfietsen. Het RDW heeft hem, lijkt wel, bewust tegengewerkt in het krijgen van een kenteken voor zijn Seringa 517. Vermoedelijk is binnen de RDW organisatie niet iedereen op de hoogte van de juiste werkprocessen daar en werkt bewust of onbewust langs elkaar heen. Het blad Bromfiets meldde dit laatst ook.
Op één van onderstaande foto’s staat zijn duidelijke verslag van de keuring. Mogelijk dat deze ervaring een vervolg gaat krijgen, zodat andere ZVC-leden, en trouwens ook niet-ZVC leden, deze nare ervaringen bespaard zullen blijven.
Wordt vervolgd.