Milieuzone bromfiets Den Haag_2

(De ZVC ontving deze mail van de gemeente Den Haag in haar mailbox. Vragen en reacties graag aan de gemeente Den Haag stellen bijvoorbeeld aan milieuzonebrommers@denhaag.nl. De ZVC is slechts de boodschapper!)


Beste inwoner van Den Haag,

U krijgt deze informatie, omdat wij u kennen als liefhebber van oldtimer brom- en/of snorfietsen.

Scheveningen met ZundappsAanvragen van een ontheffing voor oldtimers kan ook per post.
Sinds 1 december 2020 mogen brom- en snorfietsen uit 2010 en daarvoor niet meer rijden in Den Haag. Eigenaren van een oldtimer brom- of snorfiets kunnen een ontheffing krijgen. In november 2020 hebben we u laten weten dat de ontheffingen voor oldtimers konden worden aangevraagd via de website van de gemeente. Meerdere oldtimerrijders hebben ons toen verteld dat niet alle oldtimerrijders digitaal een ontheffing aan kunnen vragen. Hierbij laten wij u weten dat ontheffingen ook per post aangevraagd kunnen worden.

Via 14 070 kunt u een aanvraagformulier aanvragen.
Wilt u per post een ontheffing aanvragen voor een oldtimer brom- of snorfiets? Bel dan met 14 070 en geef aan dat u een aanvraagformulier voor een oldtimerontheffing voor de Haagse milieuzone wilt ontvangen. U ontvangt het aanvraagformulier binnen enkele werkdagen. Stuur het volledig ingevulde formulier aan de gemeente Den Haag. Het adres vindt u op het formulier. De ontheffing ontvangt u binnen enkele weken. Een oldtimerontheffing kost € 25,35.

Tot 1 maart is er een gewenningsperiode.
Tot 1 maart 2021 worden er nog geen boetes uitgeschreven voor overtredingen van de milieuzone. Overtreders ontvangen een waarschuwingsbrief. Vanaf 1 maart worden er wel boetes opgelegd. Het boetebedrag is € 70,-, plus € 9,- administratiekosten. Vraag dus tijdig de ontheffing aan.

Vanaf 1 maart moet u uw ritten aanmelden.
Met een ontheffing krijgt u het recht om 40 dagdelen per jaar met een 2-takt oldtimer brom- snorfiets in de milieuzone te rijden. Vanaf 1 maart moet u uw ritten aanmelden. Wie digitaal een ontheffing heeft aangevraagd, kan ritten aanmelden via MijnDenHaag.nl. Wie ritten niet digitaal kan aanmelden, kan bellen met 14 070. U wordt dan teruggebeld door een medewerker van de afdeling Vergunningen & Handhaving die u verder helpt.

Delen van deze informatie
U kunt ons helpen door deze informatie zoveel mogelijk te delen met andere eigenaren van een oldtimer brom- of snorfiets.

Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar: milieuzonebrommers@denhaag.nl.

Met vriendelijke groet,

 

Team Milieuzone brom- en snorfietsen