Milieuzone oude brom- en snorfietsen Den Haag

Den Haag krijgt een milieuzone voor vervuilende brom- en snorfietsen op benzine.
Vanaf 1 december 2020 mag u met een bromfiets en snorfiets uit 2010 en daarvoor nergens meer in Den Haag rijden. Oude elektrische brom- en snorfietsen zijn wel toegestaan.

Naar gemeente Den HaagHeeft u een brom- of snorfiets die 30 jaar of ouder is? Dan kunt u jaarlijks voor maximaal 40 dagdelen een ontheffing aanvragen. Een dagdeel loopt van 24.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 24.00 uur. Een ontheffing is meteen geldig. Het is ook mogelijk achteraf een ontheffing aan te vragen. Bijvoorbeeld als u de rit die u ’s ochtends bent begonnen, wilt verlengen. U vraagt dan bij thuiskomst een ontheffing voor het 2e dagdeel aan.
Vanaf half november 2020 kunt u een ontheffing historische brom- of snorfiets aanvragen via deze pagina. Dat kan digitaal, dus 24 uur per dag, 7 dagen per week. De jaarlijkse kosten voor het aanvragen van ontheffingen zijn € 25,00

Meer over deze regeling: https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/milieuzone-oude-brom-en-snorfietsen.htm