Ontheffing milieuzone Amsterdam

Asd oud-west 1968

Vanaf 1 januari 2018 geldt er in Amsterdam een milieuzone voor brom- en snorfietsen met een DET (Datum Eerste Toelating) van 2010 en ouder. De milieuzone geldt voor zowel brom- als snorfietsen, met 4-takt- en 2-taktmotoren.
Brommers en snorfietsen met een DET (datum eerste toelating) van na 1 januari 2011 mogen wel de milieuzone in.

Ontheffing voor oldtimers.

Voor een brom- of snorfiets van 30 jaar en ouder is het toch mogelijk om in het weekend door Amsterdam te rijden. Hiervoor kunt u een ontheffing aanvragen voor het weekend en op feestdagen via: https://ontheffingen.amsterdam.nl/publiek/
Dit kan direct via je Digid en de kosten voor een ontheffing bedragen € 10,00.
De definitie van ‘weekend’ is voor de hele milieuzone: van vrijdag 12.00 uur tot maandag 12.00 uur. Wanneer de gemeente Amsterdam uw verzoek honoreert, krijgt u van de gemeente Amsterdam een dossiernummer en wordt deze vergunning elk jaar stilzwijgend en kosteloos verlengd. U hoeft hier niets voor te doen.
De betaling van € 10,00 is dus eenmalig voor een heel kalenderjaar en wordt kosteloos verlengd.

De milieuzone brom- en snorfietsen geldt voor het grootste gedeelte van de bebouwde kom en niet alleen het oude centrum. Ook voor Zuid-Oost, maar weer niet in de Gemeente Diemen. De dorpen in landelijk Noord (Durgerdam, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp) vallen ook niet binnen de zone.
Bromfietsen worden d.m.v. camera’s getraceerd en gecontroleerd. Meer over de ontheffing op de website van de gemeente Amsterdam.