Brommers Kieken Steenderen 2022

Brommers kieken in de Karke

In de Remigiuskerk van Steenderen zal op 13 en 14 augustus voor de zevende keer de bromfietstentoonstelling “Brommers kieken in de Karke” worden ingericht. Ditmaal zal de expositie geheel gewijd zijn aan het beroemde Duitse bromfietsmerk Kreidler.
Vanaf de eerste K50 tot aan de laatst geproduceerde RMC in 1982 wordt een impressie gegeven van de historie van dit nog steeds enorm tot de verbeelding sprekende merk. En dit is dan vooral te danken aan de sporthistorie, waarbij importeur Van Veen in één adem genoemd kan worden. Zowel wegrace, cross als sprintmachines krijgen een plaatsje in de kerk.

Opening door Gert te Lintelo

Op zaterdag 13 augustus om 10.00 uur zal Bromfiets-medewerker, voormalig uitgever en hoofdredacteur van klassiekerbladen, journalist en tekenaar Gert te Lintelo vanaf zijn eigen Kreidler de tentoonstelling openen.

Kreidler Club Oost Nederland

De organisatie van de tentoonstelling is blij met de samenwerking met de zeer actieve Kreidler Club Oost Nederland, kortweg KCON. Vele leden van deze club hebben hun Kreidler(s) beschikbaar gesteld voor de expositie. Ook de toertocht op zaterdag wordt door de KCON verzorgd. De club is op beide dagen met een stand aanwezig in de kerk.

Rondje om de kerk voor klassieke bromfietsen

Eigenaren van een klassieke bromfiets kunnen zich zaterdag 13 augustus vanaf 10.00 uur inschrijven voor een (individuele) toerrit door de fraaie Achterhoek. Inschrijvers ontvangen, naast entree voor de tentoonstelling, een leuk herinneringsvaantje. De rit door de Achterhoek heeft een lengte van 100 km. Voor de inwendige mens is er een tussenstop gepland.

Brommers Kieken 2022

Gelderse kerken en ontmoeten

De Remigiuskerk in Steenderen is 8 jaar geleden overgedragen aan de Stichting Gelderse Kerken. Deze stichting zet zich al 45 jaar in voor het behoud van monumentale oude kerken. Een plaatselijke commissie zorgt voor de exploitatie, het dagelijks onderhoud, en regelt goed gebruik en verhuur. Deze commissie in Steenderen heeft de tentoonstelling opgezet en de
ervaring heeft geleerd dat vele klassieke bromfiets-, maar ook auto- en motorliefhebbers de weg naar de prachtige Steenderense kerk als tijdelijke ontmoetingsplek weten te vinden.

Openingstijden

De tentoonstelling is geopend zaterdag 13 aug. van 10.00 tot 17.00 u. en op zondag 14 aug. van 12.00 (niet eerder) tot 17.00 u. Entree € 5,00 p.p. incl. 1x koffie/thee. Kinderen onder 1m gratis.
Adres: Remigiuskerk, Dorpsstraat 20, 7221BP Steenderen
Voor meer informatie over “Brommers kieken in de karke” kunt u contact opnemen met Jan Bijvank 06-29585779 of mail naar info@sogksteenderen.nl


LET OP: LEDEN VAN VAN DE ZÜNDAPP VETERANEN CLUB KUNNEN OP VERTOON VAN HUN GELDIGE ZVC CLUBCARD 2022 GRATIS DEELNEMEN AAN DE BROMMERS KIEKEN TOERRIT 2022!