Try-Out CRT Haler

Op zaterdag 5 september jl werd er een try-out dag georganiseerd door de Stichting Oldtimer Club Haler. Er hadden zich toekomstige “Rookies” aangemeld, die geïnteresseerd waren in het rijden op de witte “Rookie-Zündapps”.
De dag, onder strikte Corona regels, bestond voor een gedeelte uit theorie over het rijden op een circuit en voertuigbeheersing.
Op een Zündapp rijden is voor ons gesneden koek, maar alle nieuwelingen hadden alleen nog maar gereden op plastic scooters; dit is niet te vergelijken met het racen op Zündapps.


try out Classic Racing Team Zundapp try out Classic Racing Team Zundapptry out Classic Racing Team Zundapp

try out Classic Racing Team Zundapp

 

 

 

 

 

 


Ze leerden voor het eerst schakelen op een brommer (“Met welke voet moet ik dat doen??”), koppeling gebruiken en gas doseren. En dan ook nog “achtjes” rijden op een afgesloten terrein rond rode Pilons.
De voetenbalk zit bij de Rookie machines, die gebouwd zijn door de Delftse Zündappshop”, ongeveer 20 cm vóór de achteras.
De dag was een succes en geeft een nieuwe impuls voor het Classic racen. Grote namen uit het verleden, zoals Wil Hartog en Boet van Dulmen zijn ook begonnen op een 50cc machine.
In de laatste 2 jaar, met natuurlijk dit jaar zonder races, hebben zich al 26 Rookie-racers, meisjes en jongens, zich aangemeld. Allemaal dankzij de enthousiaste inzet van voorzitter Wim Baetsen en zijn team. CRT info staat hier.
Op 1 november is er weer een testdag. Zie de CRT pagina voor info.

Het racen op bromfietsen en natuurlijk ook op grotere oldtimers, behoort bij het Nationaal Erfgoed. De ZVC maakt zich met de Fehac sterk voor vermelding van de Zündapps in het NRME (Nationaal Register Mobiel Erfgoed). Ook hier heeft de ZVC korte lijnen met de Commissie Tweewielers van de Fehac. Kijk voor info over het NRME hier.