ZVC-Elfstedentocht 2020 afgelast.

2e ZVC-Elfstedentocht van 17 mei 2020 is afgelast.

Het bestuur van de Zündapp Veteranen Club heeft besloten om de 2e ZVC-Elfstedentocht van 17 mei 2020 af te gelasten in verband met de uitbraak van het coronavirus.

Daarmee wacht het ZVC bestuur de door het Ministerie van Volksgezondheid vastgestelde datum van 31 maart niet af.

Het RIVM geeft aan dat momenteel de koers is ‘de uitbraak uit te stellen en uit te smeren’, omdat de gezondheidszorg anders overbelast raakt. Wanneer we naar de ontwikkelingen in andere landen kijken, gaat het virus nog wel even aanhouden.
Met deze kennis is het lastig om de voorbereiding voor de 2e ZVC-Elfstedentocht door te zetten en kosten te maken. Ook de deelnemers moeten tijdig weten waar zij aan toe zijn, vanwege de gemaakte reisplannen en reserveringen.
Alle deelnemers zijn zojuist persoonlijk door ons geïnformeerd over de financiële en administratieve afwikkeling.

De ZVC organisatie stelt de gezondheid van de deelnemers en vrijwilligers voorop en wil duidelijkheid verschaffen. Een fors gedeelte van de deelnemers heeft de leeftijd van 60+. Daarnaast wordt er in hotels geslapen en samen gegeten.

Vol vertrouwen en zelfverzekerd streeft de ZVC er naar, om in 2021 de Elfstedentocht wederom te organiseren.

ZVC Elfstedentocht 2020 afgelast