Gestolen Zündapps.

De afgelopen periode zijn er meerdere meldingen geweest van gestolen Zündapps uit schuurtjes en garages, zelfs uit winkels.
We zagen de berichten voorbij komen op verschillende Facebook pagina’s. Voor de eigenaren is dit een enorme teleurstelling en een zware slag.

Naast het aanbrengen van goede sloten, GPS en voertuigchips is het raadzaam om de raad van de Politie op te volgen en:

  • Doe aangifte. Dit kan online of op een politiebureau. Raadpleeg op het internet de openingstijden. Neem altijd uw verzekeringsbewijs mee.
    Meld de diefstal van uw voertuig ook bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Het VbV is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op: 071-36 41 777.
  • Laat uw bromfiets/snorfiets/scooter registreren. Bijvoorbeeld door ‘tags’ in te laten bouwen. Deze minuscule chips functioneren als elektronische merktekens. Zo worden ook gelijk onderdelen van uw voertuig geëtst en van datadots voorzien. Brommers met dit unieke nummer worden geregistreerd.
  • Bij veel verzekeringsmaatschappijen krijgt u hiervoor een aanzienlijke korting op uw verzekeringspremie. Informeer naar de mogelijkheden bij uw bromfietshandelaar.

Schrijnend is het geval van Richard de Caluwe uit Geleen. Zijn zelf opgebouwde en matzwart gespoten Zündapp met witte velgen werd 2 weken geleden gestolen en even later werd ook zijn auto gestolen. U begrijpt hoe hij zich nu voelt. Mocht U Richard een een hart onder de riem willen steken of op een andere wijze willen steunen, stuur dan een berichtje naar onze mailbox en wij zorgen dat dit bij Richard terecht komt.


Gezocht: op donderdag 27 april (Koningsdag) is een Zundapp KS 100 gestolen in de Ketelboetersteeg in Leiden.
Wie heeft van deze diefstal wat gehoord en kan info geven ?

Info van de Zundapp 518 special
Kenteken ZM-70-65
Kleur: bruin methaliek met een gouden gloed.
KS 125 luchtkoeling , veel chroom, spaakwielen, beenscherm, wit zadel.
Bollewangentank, Helmspatboord.

Informatie graag naar: 06-41011325


Daarnaast vergeten wij de diefstal niet  van 2 Zündapp motoren uit een kantoorpand in Schiedam:


Die van Niels Matthys:


en onlangs de Zündapp van Piet Zwarte. Hier heb ik nog geen foto van.


Doel van dit bericht is om meer bekendheid te geven aan de gestolen Zundapp en de diefstal van Zundapps in het algemeen.
Mocht de Zundapp worden aangeboden, dan is een foto die op internet circuleert niet gunstig ivm heling. Elk kleine beetje helpt.