Zündapp V-twin

Brommer liefhebber en techneut Frans Deurloo uit het Zeeuwsche Bruinisse had al een bromfiets JLO-Boxer op zijn naam staan. Maar wat Frans nu heeft gepresteerd doet de Zündapp liefhebber toch echt watertanden.
Frans heeft een Zündapp type 515 uit 1963 genomen en daar een V-twin van gemaakt. De stand van de beide cilinders doet denken aan een Moto Guzzi bouw. Carburatie komt van Bing. Het gewijzigde blokgedeelte waar de “Guzzivorm” cilinders op zijn gemonteerd heeft Frans zelf gemaakt.
De Zündapp 515 V-twin met twee type 265-02.601 “ei”-cilinders uit 1963 heeft een 3-handbak. De ontsteking is dubbel uitgevoerd.

  

Dit is nog niet alles; Frans heeft ook de ketting vervangen door een Cardan. Cardan tandwielen heeft Frans zelf gemaakt.
De Zundapp 515 V-twin heeft een RDW kenteken. De RDW moest de naam van de fabrikant weten, maar aangezien Frans de fabrikant was, nam de RDW genoegen met enkele foto’s genomen tijdens de fabricage.

  

De V-twin is nog niet af. Frans is bezig met de laatste details. De Zundapp Veteranen Club blijft dit volgen en binnenkort hopelijk meer informatie.

Frans, bedankt voor het delen van je foto’s.