Emmerich weekend 2010

Om 6.45 uur gaat de wekker….
Ik denk; hè het is toch zaterdag, waarom gaat die wekker nou zo vroeg. Ik draai me om naar Teus en zeg, “hé doe die wekker eens uit het is nog veel te vroeg…. Ja, maar zegt Teus we moeten er uit want vandaag gaan we met de Zündapp op reis”. Dan wordt ik pas goed wakker en spring uit bed. Snel douchen en aankleden.
Dan ontbijten en de laatste dingetjes nog inpakken voor het weekend. We trekken onze motorpakken aan en zetten de helmen op en tegen achten rijden we op de groene KS 50 TT het pad af, op weg naar Giessenburg. Daar moeten we om 9.00 uur verzamelen bij Het Keerpunt.
Het was nog wel fris deze ochtend maar dat zal toch wel veranderen? De weersvooruitzichten waren immers goed. In Giessenburg aangekomen (natuurlijk veel te vroeg) waren we één van de eersten, maar van lieverlee kwamen er steeds meer Zündapp-liefhebbers aan. Soms een hele ploeg tegelijk, het was prachtig om te zien. Toen iedereen was gearriveerd gingen we koffie drinken en daarbij kregen we een groot stuk appelgebak. Rond de klok van 11 vertrokken we eindelijk naar Emmerich. De bromfietsen gingen voorop gevolgd door de motoren.
Heidi (de vrouw van Edwin Zoet) en ik waren de enigen die achterop meereden, zo konden ook wij genieten van de mooie route door dorpjes en over dijken. Inmiddels was de zon goed gaan schijnen en werd het lekker warm. Alles verliep prima zodat we omstreeks 13.00 uur in Beneden Leeuwen aankwamen om daar op het terras van restaurant De Twee Linden de lunch te nuttigen. En terwijl wij daar heerlijk in de zon zaten te eten kwamen er mannen uit het dorp vol belangstelling de bromfietsen en motoren bezichtigen. Wat bleek? Deze mannen hadden zelf ook een Zündapp thuis staan, en niet veel later werden die uit de stalling gehaald om ze aan onze jongens te tonen.

Aan het einde van de lunch namen we afscheid van Beneden Leeuwen en ging de reis weer verder, waarbij de bromfietsen soms een andere weg gingen als de motoren maar op een gegeven moment kwamen we toch weer bij elkaar. De reis verliep nog steeds voorspoedig en inmiddels was het al weer over drieën, dus tijd voor een drankje bij koffie en theehuis De Gelderse Poort in Millingen a/d Rijn.
Het terras bied mooi uitzicht op de Rijn en daar genoten we duidelijk van, vooral omdat het ook nog heerlijk zonnig was. Nadat we onze dorst gelest hadden en van het toilet gebruik hadden gemaakt ging de reis weer verder. Na enige tijd
moesten we de Rijn oversteken, en moesten over de roze (of was het nou rode) brug. In ieder geval, over de brug lag Emmerich en daar moesten we zijn.
In Emmerich aangekomen gingen we naar Hotel Stadt Emmerich waar we om ± 18.00 uur aankwamen.

Zo dat was een geweldige rit, maar toen wilde ik me toch graag even opfrissen voordat we gingen dineren, en dat deden we dan ook. Lekker fris en verkleed verschenen we aan tafel, waar een heerlijke maaltijd werd geserveerd. Na de maaltijd maakten we nog een wandeling langs de boulevard en keken naar de schepen die voorbij vaarden op de Rijn. Op weg naar het hotel stopten we nog om een ijsje te eten in een Italiaanse ijssalon. Bij het hotel aangekomen hebben we nog wat gedronken en daarna naar bed om uit te rusten voor de rit van de volgende dag.
Na een goede nachtrust en een heerlijke douche gingen we om 8.00 uur ontbijten. Het was een goed verzorgd ontbijtbuffet en het smaakte ons goed.
Na dit stevige ontbijt gingen we ons klaar maken voor het vertrek van 10.00 uur.
Alle Zündapps werden gecontroleerd en de bagage achterop bevestigd. Het was mooi weer, de zon scheen, dus waren we klaar voor vertrek. Maar op verzoek van de eigenaar van het hotel moesten we alle Zündapp voertuigen naast elkaar plaatsen voor een foto.
Uiteindelijk vertrokken we om 10.30 uur en bij het eerste tankstation stopten we weer omdat er enkele voertuigen voorzien moesten worden van brandstof. Dit tot groot ongenoegen van een van ons…..hij vond het al niets dat er nog een foto gemaakt moest worden en was blij dat we eindelijk gingen rijden en dat er na nog geen vijf minuten alweer gestopt moest worden dat zinde hem al helemaal niet……
De terugreis bracht rust en was weer door een mooie omgeving in Duitsland en Nederland. Het zeven heuvelengebied was zeker het hoogtepunt, dit is echt een mooi gebied. Ook hier was het weer goed, al werd het wel wat minder.
In Heerewaarden hadden we de lunch. Ze hadden hier heerlijk eten al was daar niet iedereen het mee eens, en die gingen op zoek naar een snackbar.
Van hier uit viel de groep helaas uit elkaar, omdat er regen verwacht werd gingen de meeste direct na het eten op weg naar huis. Aan het einde van de rit kwamen we met nog maar 4 motoren weer in Giessenburg aan.

Dat was wel jammer maar ik heb wel genoten van dit weekend en wil daarom de organisatie bedanken dat ik deze keer ook mee mocht rijden. Ik heb nu een beetje een indruk gekregen van wat Teus zoal mee maakt als hij een weekend met andere Zündapp liefhebbers op pad is.

Anja Alblas