• Brommers Kieken Steenderen 2024

Milieuzone Den Haag

(De ZVC ontving deze mail van de gemeente Den Haag in haar mailbox. Vragen en reacties graag aan de gemeente Den Haag stellen)


Beste inwoner van Den Haag,

U krijgt deze informatie, omdat wij u kennen als liefhebber van oldtimer brom- en/of snorfietsen.

Het aanvragen van een ontheffing voor oldtimers kan vanaf 25 november.
Zoals u vast en zeker hebt gehoord, wordt op 1 december 2020 heel Den Haag milieuzone voor brom- en snorfietsen uit 2010 en daarvoor. Voor eigenaren van een brom- of snorfiets van 30 jaar of ouder komt er een ontheffing die recht geeft om 40 dagdelen per jaar in de milieuzone te rijden. U kunt de ontheffing voor oldtimers aanvragen vanaf 25 november.


Vraag de ontheffing via de website.

De ontheffing vraagt u aan via de website. U krijgt de ontheffing zo snel mogelijk per mail toegestuurd. Voor het betalen van de leges van € 25 ontvangt u achteraf een factuur. Vanaf 15 december 2020 kunt u uw aanvraag ook terugzien via MijnDenHaag. Hetzelfde geldt voor uw ontheffing, zodra die door de gemeente is verstrekt. Vanaf 15 december kunt u de leges direct via Ideal betalen.

Recht op 40 dagdelen.

Met een ontheffing krijgt u het recht om 40 dagdelen per jaar in de milieuzone te rijden. Een dagdeel loopt van 00.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 24.00 uur. Wanneer u een dagdeel gebruikt, dan meldt u dat in MijnDenHaag. Het is ook mogelijk achteraf een melding te doen. Bijvoorbeeld als u de rit die u ’s ochtends bent begonnen, wilt verlengen. U doet dan bij thuiskomst een melding voor het 2e dagdeel. Doe het wel dezelfde dag voor 24.00 uur.

Tot 1 maart 2021 is er een gewenningsperiode.
Zundapp Nationaal Mobiel Erfgoed (ZVC)

Zundapp Nationaal Mobiel Erfgoed (ZVC 11/2020)

Op 1 december 2020 start er een gewenningsperiode van 3 maanden.
In deze periode krijgt u een waarschuwingsbrief als u met uw brom- of snorfiets uit 2010 of ouder zonder ontheffing in de milieuzone rijdt. Er worden in deze periode nog geen boetes opgelegd.
Als u wel al een ontheffing heeft ontvangen, dan hoeft u tot 1 maart 2021 uw ritten nog niet bij de gemeente aan te melden. Tot 1 maart is uw oldtimerontheffing onbeperkt geldig binnen de milieuzone. U krijgt dan geen waarschuwingsbrief. Vanaf 1 maart 2021 start de handhaving en moet u uw ritten (online) vooraf aanmelden via MijnDenHaag.

Verlengen is eenvoudig.

De ontheffing is 1 jaar geldig. U kunt de ontheffing eenvoudig online verlengen. Na betaling van de leges is de ontheffing weer 1 jaar geldig. U krijgt daarmee opnieuw het recht om 40 dagdelen met een oldtimer in de milieuzone te rijden.
Delen van deze informatie.
Deel deze informatie gerust met andere eigenaren van een oldtimer brom- of snorfiets. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar: milieuzonebrommers@denhaag.nl.

Met vriendelijke groet,

Sijke Verhagen
Communicatie-adviseur
M: 06 – 23 15 88 47
Werkdagen: ma, di, wo, do.

Gemeente Den Haag
Directie Communicatie en Citybranding
Postbus 12 600
2500 DJ Den Haag
denhaag.nl