• Brommers Kieken Steenderen 2024

Verbod op oude brom- en snorfietsen in Nijmegen vanaf 2025

Vanaf 1 januari 2025 zijn oude brom- en snorfietsen van voor 2011 niet meer welkom in de binnenstad van Nijmegen, bij campus Heijendaal en het Hof van Holland. Vanaf 2028 geldt het verbod voor heel Nijmegen en voor Lent. De gemeenteraad moet in december nog wel met dit laatste voorstel instemmen.
Het is enigszins de tendens in de steden waar Groen Links het voor het zeggen heeft. In de gemeente Nijmegen is Groen Links met 9 zetels de grootste fractie.
Ik heb namens de ZVC de voorzitter van de Commissie Tweewielers van de Fehac geïnformeerd. Volgende week vindt er ook een interview plaats tussen een journalist van de Gelderlander en enkele van onze ZVC-leden.
Wij houden jullie op de hoogte.

bronnen:

Bromfiets Nijmegen verbod onjuist

Update 5 december 2022:

Het is nog niet helemaal zeker of dit voorstel doorgaat. In de Gelderlander van 4 december staat:

Bromverbod Nijmegen Zundapps etc