• Brommers Kieken Steenderen 2024

Japanse motor invasie

Hoewel het niet direct over Zündapp gaat en er zelfs met geen woord over ons merk wordt geschreven, is onderstaande artikel wel belangrijk.
In het blad “Motor” van 1957 wordt namelijk geschreven hoe de Japanners bezig waren om de Japanse motorindustrie op te bouwen. Na WW2 moest de Japanse economie een impuls krijgen en werden er nieuwe afzetmogelijkheden gezocht.
Na het kopiëren van voornamelijk Duitse motoren, gingen de Japanners geleidelijk aan over op een eigen stijl, wat een decennium later resulteerde in beeldbepalende motoren zoals de Honda CB750 en de Kawasaki Z900.
Maar specifiek de Honda Supercub en de Yamaha en Honda 50 cc machines verdrongen o.a. Zündapp als wereldspeler op de motormarkt. Dit artikel schrijft over het prille begin van die Japanse motorontwikkelingen. Daarom hoort dit ook op onze ZVC-website.
Foto aanklikken en vervolgens “afbeelding openen in nieuw tabblad” om het goed te kunnen lezen.