• Brommers Kieken Steenderen 2024

Nieuwe CTW voorzitter Fehac

Nieuwe voorzitter van de FEHAC Commissie Tweewielers (CTW).

Doede Bakker is per 1 mei 2020 teruggetreden als voorzitter van de FEHAC Commissie Tweewielers (CTW). Eric Verbeek is per dezelfde datum de nieuwe voorzitter van de CTW.
Doede Bakkers betrokkenheid bij de FEHAC begon zo’n 10 jaar geleden. Tijdens zijn presentatie in de FEHAC ALV waar hij de Honda CB Four Club Nederland als nieuw lid voorstelde, werd hij gevraagd of hij deelnemer wilde worden in de FEHAC-commissie diezic h met gemotoriseerde tweewielers bezighoudt.
Dat was het begin van een leuke periode vol met FEHAC-activiteiten. Na ca 4 jaar werd hij gevraagd om voorzitter van de CTW te worden en dat betekende toen ook bestuurslid van de FEHAC.
Als bestuurslid kon Doede Bakker nog meer nuttige bijdragen leveren aan de FEHAC, zeker voor het opzetten van het onderwerp duurzaamheid en de gelijknamige commissie daarvoor.Fehac voorzitter CTW

Er is echter een tijd van komen en van gaan. Voor Doede is het moment van vertrek als voorzitter van de CTW nu aangebroken. Maar dat is niet het vertrek uit de CTW: hij blijft nog lid van de CTW om een bijdrage te leveren op het gebied van duurzaamheid van tweewielers. De opvolger is Eric Verbeek, een door en door enthousiaste klassieke motorliefhebber die al enkele jaren meedraait als CTW-lid.

Eric Verbeek, 60 jaar jong en al sinds 1979 motorrijder. Hij heeft zijn eerste motor, een BMW R50/2 uit 1964, nog steeds. En sindsdien zijn er nog wat BMW’s bijgekomen. Zijn jongste BMW is inmiddels ook al weer 43 jaar oud. Ook een zijstapje gemaakt met een Triumph T20S (Tiger Cub) uit 1963, en een Matchless G3L uit 1950.

Binnen de CTW hield Eric zich specifiek bezig met clubtaxaties en – vanwege zijn juridische achtergrond – met de wat meer juridisch getinte aangelegenheden.
De Zündapp Veteranen Club wenst de nieuwe voorzitter veel succes in zijn nieuwe functie bij de Fehac.