• Brommers Kieken Steenderen 2024

Te Koop: Zündapp 175 S

De motor is sinds begin 2013 in mijn bezit. Ik ben lang op zoek geweest naar dit type, omdat ik eenzelfde (weliswaar de 200 S) als student in de jaren 60 heb gehad en daar altijd met plezier aan terugdacht. Puur nostalgische overwegingen dus.Ik heb er veel te weinig op gereden, net geen 1000 km.
Ook al omdat er bij mij in de buurt geen actief veteranenmotoren clubje is en ik ook verder geen emplooi meer zie voor deze motor, heb ik besloten om iemand te zoeken die dit mobiel erfgoed over kan nemen en er goed voor kan zorgen.
In het kort de volgende gegevens:

  • het bouwjaar is 1956, origineel in Nederland geleverd door de Het Motorhuis J.H. Veger te Lonneker (het plaatje zit nog op het voorspatbord). De motor werd op 9 april 1957 op kenteken gezet (SZ-08-79)
  • er is weinig van de historie bekend. De eerste eigenaar heeft ‘m tot 1983 in bezit gehad en de tweede tot 2009. Daarna heeft de motor in een motorclub rondgezworven, totdat ik ‘m in 2013 in Friesland vond.
  • de motor was toen nog steeds in mooie originele staat.
  • in de afgelopen 7 jaar heb ik er voornamelijk plezier van gehad door er naar te kijken en en ‘m te perfectioneren.
  • het meeste werk is door Stan van Noort uit Lisse gedaan, een oud motorenadres. Stan heeft altijd veel gesleuteld aan veteranen.
  • in de afgelopen jaren is ruim 3000 euro besteed aan o.a. nieuwe uitlaat, banden, accu, remmen en onlangs nog een motorrevisie (o.a. overmaat zuiger)
  • de ontsteking leverde wat problemen op, zodat ik besloot om er een elektronische op te laten zetten (de oude onderdelen zijn natuurlijk nog aanwezig). Daarbij is de motor ook naar 12 volt omgezet.
  • motorisch en mechanisch is de motor helemaal in orde. Hij schakelt ook prima. Absoluut geen roest.

Na de motorrevisie heb ik slechts enige tientallen kilometers gereden. Dat betekent dat hij nog steeds ingereden moet worden!

Prijs: een bod van € 2.500,00 wordt in overweging genomen.

Motor is per 8 januari 2020 verkocht.

Informatie bij:

Dick Schijf
06-50218479