• Brommers Kieken Steenderen 2024

Tecnomoto TMZ Zündapp

Tecnomoto was een Italiaanse onderneming die van 1968 t/m 1975 motorcross en toer/straat modellen ontwierp en ze in eigen bedrijf produceerde. Hun specialiteit waren zelfgemaakte frames, mooi en stabiel op de weg en ook voor op het circuit.
In de diverse frames werden verschillende merken motorblokken gemonteerd, zoals Sachs, MotoMorini, Garelli, Minarelli P6 motoren én.. Zündapp motorblokken van 50 en 125cc.

Gevestigd in Vignola bij Modena en geleid door Vittorio Pellegrini, bouwde het bedrijf motorfietsen voor jonge rijders en liefhebbers van lichtgewicht sportmotoren. Modellen zijn onder meer de Paciugo, de Paciughino, de Mistralino TM 80 en TM 50, en tal van 50cc roadsters, waaronder de nogal aantrekkelijke Squalo S. Bij Stolte in Meppel staat ook een hele fraaie Squalo.

Tecnomoto Squalo

De S50 uit 1971 had een Franco Morini-motor met 4 versnellingen, een clipon-stuur, Ceriani-vork, Borani-lichtmetalen velgen, Grimeca of Bernardi 4LS-remmen. Er was een Monza-tuningkit verkrijgbaar met een grotere boring, hogere compressie, krachtige uitlaat en Dell-Orto 20 mm carburateur (standaard was 14/12). Er was ook een watergekoelde versie beschikbaar.

Modelreeks 1972: Dolly, Personal (2 typen) Sport Squalo Turbo, Sport Special Turbo, Scrambler Turbo, Cross-Strada S. Turbo.

Er waren drie 50cc modellen met een Zündapp motorblok: een Zundapp 125cc Cross en twee 125cc Morini-aangedreven machines – de Cross en de Regolarita.

Tecnomoto Zundapp TMZ Tecnomoto Zundapp TMZ

In 1972 bouwde Tecnomoto:

  • een 50cc crosser, model Cross Strada TMZ met Zündapp blok.
  • een 50cc model Cross Competizione TMZ met 50cc Zündapp blok.
  • een 50cc model Regolaritá TMZ met 50cc Zündapp blok
  • een 125cc Cross Competizione TMZ met 125cc Zündapp blok
  • een 125cc Street-Enduro TMZ met 125cc Zündapp blok

Tecnomoto Zundapp TMZ Tecnomoto Zundapp TMZ Tecnomoto Zundapp TMZ