Documentatie – 3D geprinte onderdelen

De 3D printer is niet meer weg te denken uit het straatbeeld, en steeds meer Zündapp enthousiasten vinden de weg naar de 3D printer voor reproductie van onderdelen die niet meer gemaakt worden. Dit kunnen rubberen onderdelen zijn die geprint worden in een thermoplastisch materiaal of plastic onderdelen van hard plastic. Bijvoorbeeld PLA en ABS plastics. Met het toenemen van de soorten filament die door 3D printers gebruikt worden behoort ook het printen in carbon fiber of zelfs staal tot de mogelijkheden.

Hier vind je modellen voor te printen 3D Zündapp onderdelen. Heb je zelf iets ontworpen waarvan je denkt dat anderen ook plezier kunnen hebben, neem dan even contact op. Mocht je verbeteringen hebben doorgevoerd op de modellen, of zelf een mooier of beter model hebben ontworpen, dan kunnen deze hier geplaatst worden.

In de onderstaande tabel vind je de relevante informatie, een foto van het te printen model en de bronbestanden die nodig zijn voor het zelf printen. Download de zip file voor het te printen onderdeel.

FotoOnderdeelnummerRelevant voor model / typeBestandenOpmerkingen
517-18.109
428-18.113
515, 517Zundapp 517-18.109 Motor ophanging rubbers modellen 515 en 517Set van twee printen ter vervanging van 428-18.113